Fullextrás BBQ fasírt, teletoltam minden földi jóval és maximálisan betalált. Víz helyett paradicsomszósz került bele, valamint sok fokhagyma (mert az mindig, mindenbe kell nekem) és egy kis mustár - szilvalekvár kombó. Tényleg bitang ütős lett. Alapból ott indul a dolog, hogy mielőtt sütőbe tettem a kis korongokat a többiek nem hitték el, hogy nem hús, de komolyan, megtévesztésig hasonlít rá. Kisülve pedig maga volt a gyönyör, mindenki el volt ájulva tőle. A salátáról csak annyit, hogy ne csodálkozzatok rajta, én képes vagyok bármit, bármivel összerakni és ez az epres-spárgás verzió is szuper lett.
Hozzávalók 2 adaghoz:
A fasírthoz:
- 50 g Eden Premium borsófehérje granulátum
- 150 g meleg/forró Sempre Napoli - Basilico paradicsomszósz + 50 g forró víz
- 1 teáskanál = 7 g cukormentes dijoni mustár (Aldi Lomee)
- 1 evőkanál = 16 g cukor-, és édesítőszermentes szilvalekvár (Szatmári, Lidl)
- 1 gerezd fokhagyma (tisztítva 8 g)
- 3 g Eden Premium sómentes ételízesítő
- Parajdi só ízlés szerint
- 30 g Bake-Free füstös BBQ fasírtkeverék köleses + 40 g Eden Premium paradicsomszósz bazsalikomos
- leheletnyi Eden Premium stevia por (csak óvatosan!)
- 1 evőkanál kókuszolaj (8 g)
A salátához:
- 16 szál spárga (tisztítva 330 g)
- 200 g eper
- 120 g koktélparadicsom
A dresszinghez:
- 30 g frissen facsat citromlé
- 20 g hidegen sajtolt tökmagolaj
Elkészítés:
A fasírthoz keverjük össze a borsófehérje granulátumot sóval és a meleg/forró paradicsomszósszal (150 g) és vízzel. Fedjük le és hagyjuk állni 10 percig, majd keverjük hozzá a fasírtkeveréket, némi sót és adjuk hozzá a présel fokhagymát, a szilvalekvárt, a 40 g paradicsomszószt és a stevia port is. Itt, ennél a pontnál még kóstolhatunk és korrigálhatunk. Hagyjuk állni 10 percig. Nedves kézzel formázzunk belőle 15 darab egyforma korongot (de lehet golyó is) és tegyük szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire. Kenjük meg vékonyan kókuszolajjal és süssük készre előmelegített 200 fokos sütőben, alsó-felső sütéssel 25 perc alatt. Az utolsó 5 percben kapcsoljuk át a sütőt légkeverésre, hogy szépen megpiruljanak a fasírtok.
A salátához tördeljük le a spárgák végeit és pár perc alatt sós vízben főzzük meg (párolva is jó). Keverjük össze a feldarabolt eprekkel és paradicsomokkal, csorgassuk meg a dresszinggel. Ízlés szerint sózhatjuk, én nem tettem.