Ennek a serpenyős pizzának már a korábbi verziója is hatalmas befutó volt, nem tudom emlékeztetek-e kicsi Szonjával készítettük el először. Most papírra vetettem bejegyzés formájába, hogy minél több felületen el tudjátok érni, valamint készítettünk hozzá még egy videót, ami alaposabb, mint az előző. Amit érdemes róla tudni, hogy eszméletlen gyors, a nyári melegben külön pluszpont, hogy nem kell bekapcsolni a sütőt, isteni ropogós az alja ahogy kérgesre sül a kókuszolajon, puha, levegős a tésztája, hát én odáig és vissza vagyok érte. Pont ezért is majdnem minden nap ezt készítem vacsorára, a változatosságról pedig a feltétek variálásával gondoskodok.
HOZZÁVALÓK:
A tésztához:
- 150 g Bake-Free lángos fánk lisztkeverék
- 150 g langyos víz
- Himalája só, pizza fűszerkeverék ízlés szerint
- 1 evőkanál kókuszolaj a serpenyő kikenéséhez (8 g)
A feltéthez:
- 70 g Sempre Napoli – Paradicsomszósz Olívabogyó darabokkal
- 50 g főtt kukorica
- 40 g olívabogyó
- 3 db koktélparadicsom (31 g)
- 25 g lilahagyma
- 20 g Oosty növényi sajt
ELKÉSZÍTÉS:
A tésztához keverjük össze a hozzávalókat és hagyjuk pihenni 5 percig. Száraz felületen nyújtsuk a serpenyő méretére (nekünk 22-28 cm átmérőjű). Tegyük a tésztát a vékonyan olajozott serpenyőbe és szurkáljuk meg pár helyen villával. Közepes fokozaton, fedő alatt süssük 5 percig, majd kenjük rá a paradicsomszószt és szórjuk meg a sajt kivételével a feltétekkel. Süssük tovább körülbelül 10 percig fedő alatt, szórjuk meg a reszelt sajttal és hagyjuk, hogy szépen ráolvadjon (fedő alatt). Vágjuk 8 darab egyforma szeletre.
@edenpremium_hu Serpenyős vegán pizza 🍕#edenpremium #pizza #veganfood #plantpased #glutenfree #nomeat #dairyfree ♬ Mediterranean Serenade to Italy - MERCADE