Már az elején leszögezem, hogy soha nem kóstoltam semmiféle szusit, nagyon nem az én ízvilágom, szóval ez a recept megrendelésre készült, ám annál nagyobb szeretettel. Még, ha akartam se kóstolhattam volna meg ezt a növényi változatot sem a rizs miatt (meg hát az alga nem a barátom), de abszolút meg voltak vele elégedve a lányok. Szerintem is igazán guszta lett. Annyira ijesztgettek, hogy így meg úgy nehéz feltekerni, de komolyan mondom, hogy gyerekjáték volt, mutatom is a videóban lentebb.
A szójaszósz helyett kókusz aminot használtam, kedvezve az allergiásoknak.
IR-esek, cukorbetegek nem fogyaszthatják a rizs miatt! Helyettesíthetik barnarizzsel, vagy basmati rizzsel, de azokkal nem próbáltam, hogy működik-e.
A csirkehúst most borsófehérje kockával imitáltam, szerintem teljesen megtévesztő lett.
Jelentem jázmin rizzsel is tökéletesen működik. Így jár, aki nem kap a boltban szusihoz való vagy kerekszemű rizst.
Ez most egy kis szusisugallat, ha valódibbat szeretnétek nyugodtan használjátok hozzá a szokásos kiegészítőket is, mint wasabi, szeletelt gyömbér és társaik.
HOZZÁVALÓK 4 TEKERCSHEZ:
A tekeréshez:
- 4 darab nori alga lap
A rizshez:
- 200 g szusi rizs, vagy kerek szemű, vagy jázmin rizs
- 200 g víz
- Himalája só
- csipet Eden Premium Eritvia MAX (0,5-1 g)
- 1 evőkanál rizsecet (11 g)
A töltelékhez:
- 30 g Eden Premium borsófehérje kocka
- 100 g forró víz
- 3 g Eden Premium sómentes ételízesítő
- Himalája só, fokhagyma por, őrölt tarkabors, chilipehely, gyömbérpor
- piros és zöld húsú kaliforniai paprika (160 g)
A mártogatáshoz:
- kókusz aminó
ELKÉSZÍTÉS:
A rizst mossuk át folyóvíz alatt és dupla mennyiségű vízzel főzzük puhára résnyire nyitott fedő alatt, majd 10 percre fedjük le teljesen. Amikor kihűlt keverjük össze a többi hozzávalóval.
A töltelékhez a paprikákat vágjuk vékony csíkokra. A borsófehérje granulátumot keverjük össze a forró vízzel, a fűszerekkel és fedjük le 10 percre.
A lapot tegyük egy bambuszrácsra fényes felével lefelé, oszlassuk el a felén a rizst, halmozzuk rá a tölteléket és tekerjük fel. Az alga legvégét nedvesítsük be, hogy összetapadjon a tekercs. Nekem 1 darab tekercsből 12 szelet lett, összesen pedig 48 szelet.
@edenpremium_hu Vegán szusi borsófehérje kockából😍 Keresd a receptet az edenpremium oldalán! #edenpremium #glutenfree #veganfood #nomeat ♬ Japanese style oriental dance JAPAN(1105063) - Aruma