Nos, én, aki a világ egyik legnagyobb csicseriborsó rajongója, alig vártam, hogy végre tészta formájában is kipróbáljam. Nem ragoztam túl a dolgot, szokás szerint egy igen egyszerű, ám nagyszerű krémet készítettem hozzá, hogy minél hamarabb degeszre tömhessem magam vele (természetesen a kereteimen belül). Jelentem sikerült, „kiterültem” utána.
Hozzávalók 3 adaghoz:
- 1 csomag Eden Premium csicseriborsó tészta
- 1 csomag mirelit spenót (450 g)
- Himalája só ízlés szerint
- feketebors, fokhagyma granulátum, szerecsendió
- néhány szem goji bogyó (5 g)
- 1 darab avokádó (tisztítva, magozva 224 g)
Elkészítés:
Főzzük meg a tésztát, majd hideg vízzel öblítsük át. A spenótot pároljuk össze a fűszerekkel, az avokádót pedig csak kockázzuk a tésztára tálaláskor és szórjuk meg goji bogyóval.
1 adag spenótos csicseriborsó tészta átlagos tápértéke:
445 kcal, 16,2 g zsír, 48,9 g szénhidrát, 20,2 g rost 19,4 g fehérje
A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke (jelen esetben a zöldségek), ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.