A dió és a sütőtök alapból együtt jár, ugye? Akkor naná, hogy a sütibe is jöhetnek együtt, igaz? Szerintem nincs is jobb egy kis őszi hangulatú, pihe-puha kényeztető édességnél egy nehéz, vagy akár egy könnyű nap margójára. Ha egy forró gőzölgő tea és egy jó meleg takaró is jár hozzá, akkor az már maga a mennyország. Igen, tudom, hogy ebben egyet értünk.
Hozzávalók:
A piskótához:
- 125 g Bake-Free piskóta-muffin lisztkeverék
- 7 g Eden Premium eritvia MAX
- 25 g őrölt dió
- 175 g szobahőmérsékletű, cukormentes mandula ital (Joya)
- 1 evőkanál rumaroma
A krémhez:
- 250 g sült sütőtök püré
- 110 g dió
- 50 g hideg növényi margarin
- 11 g Eden Premium eritvia MAX
- pár csepp citromlé
- teáskanál vanília aroma
A díszítéshez:
- 15 g cukormentes vegán csokoládé (Choceur)
Elkészítés:
A piskótához keverjük össze a nedves és a száraz hozzávalókat, majd öntsük össze és dolgozzuk el alaposan. Azonnal töltsük szilikonos sütőpapírral kibélelt formába (én 22,5x8 cm-eset használtam), majd előmelegített 180 fokos sütőben süssük készre alsó-felső sütéssel 30 perc alatt. Hagyjuk kihűlni, majd szeljük le vékonyan a széleit. Késes aprítóban dolgozzuk azt morzsásra, majd adjuk hozzá a krém többi hozzávalóját és dolgozzuk az egészet egyenletesre. Kenjük a piskótára és egyengessük el a széleit. A csokoládét gőz felett olvasszuk fel és csorgassuk a krémmel megkent piskótára. Vágjuk 10 darab egyforma szeletre.