Hozzávalók:
-
5 g Himalája só
-
390 g langyos víz (körülbelül 40 fokos)
Elkészítés:
Keverjük össze a hozzávalókat, majd gyúrjuk át alaposan. Formázzunk belőle veknit, majd pihentessük 15 percig. Ezután érdemes 2-3 bevágást ejteni rajta. Előmelegített 190 fokos sütőben szilikonos sütőpapírral bélelt tepsin süssük 70 percig alsó-felső sütéssel. Rácson hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük igény szerint. Ízlés szerint fűszerezhető.
100 g kész, kisült, a recept alapján készített kenyér átlagos tápértéke:
Energia: 767 Kj/ 184 kcal
Zsír: 1,2 g
-Amelyből telített zsírsavak: 0,2 g
Szénhidrát:34,6 g
-Amelyből cukrok: 0,5 g
Rost: 8,2 g
Fehérje: 4,6 g
Só: 0,9 g
A kész kenyér amint kihűlt azonnal fagyasztható szeletelve. Kiolvasztva, visszanyeri eredeti, friss állagát és ízét. Eltarthatósága mélyhűtés nélkül, szobahőmérsékleten, lezárt nejlontasakban 3 nap. Hűtőben nem érdemes tárolni, mert megkeményedik.
Jó étvágyat kívánok!