Ezek a háromszögek szerves részét képezték "előző életemnek". Mindig is jobban szerettem a sós finomságokat, mint az édeseket. Hétvégén -abban bízva, hogy majd hétfőn, kedden ez lesz a reggelink- készítettem általában, de „sajnos” hamarabb elfogyott, minthogy elcsomagoltam volna. Vendégvárónak is szerettem megsütni, mert mindig hatalmas sikert aratott, ráadásul elég kiadós étel. Most a Bake-Free lisztkeverékkel végre újra szokásommá vált. Vigyázat, függőséget okoz (legalább is engem levett a lábamról)!
Hozzávalók:
A tésztához:
- 250 g Bake-Free szénhidrát csökkentett kenyér lisztkeverék
- 10 g Himalája só
- 390 g langyos víz minimum 40 fokos
- 2 teáskanál fokhagyma por
- 1 evőkanál Eden Premium gluténmentes sörélesztő pehely (3 g)
- 2 teáskanál szárított metélőhagyma
A kesukrémhez (sajtkrém):
- 100 g Eden Premium kesudió
- 1 teáskanál fokhagyma por
- 1 evőkanál Eden Premium gluténmentes sörélesztő pehely (3 g)
- Himalája só ízlés szerint
- pár csepp citromlé ízlés szerint
Egyéb hozzávalók:
- 150 g mirelit mexikói zöldség
Elkészítés:
Pároljuk meg a zöldségeket. Turmixoljuk pici vízzel krémesre a kesukrém hozzávalóit. Keverjük össze a tészta hozzávalóit és nyújtsuk vékony téglalappá (mint a kakaós csigához). Kenjük meg a krém háromnegyedével, szórjuk meg a zöldséggel és tekerjük fel. Szeleteljük fel srégen háromszögekre. Nekem 8 egyforma darab lett. Kenjük le a tetejüket is a krémmel. Szurkáljuk meg fogpiszkálóval és egyet-egyet hagyjunk benne, hogy ne csússzon szét a sütés alatt. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsin előmelegített 180 fokos sütőben, alsó-felső sütéssel süssük készre 50 perc alatt őket.
Jó étvágyat!
1 darab háromszög átlagos tápértéke:
187 kcal, 6,3 g zsír, 22 g szénhidrát, 9,9 g rost, 5,7 g fehérje
A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke (jelen esetben a zöldség), ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.