Hozzávalók:
- 450 g szilva (mag nélkül)
- 250 g víz
- 50 g négyszeres édesítő
- 1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
- 5 g Eden Premium konjac liszt
Elkészítés:
Keverjük össze az eritritet a konjac liszttel és a fűszerrel. Tegyük hozzá a feldarabolt szilvákat, majd öntsük fel vízzel. Folyamatosan kevergetve (kézi habverővel) főzzük sűrűre (körülbelül 2-3 perc). Amint langyosra hűlt turmixoljuk, vagy botmioxerrel pépesítsük. Nekem ebből a mennyiségből 800 ml lekvárom lett, 700 g.
Az egész adag lekvár átlagos tápértéke:
220 kcal, 4 g zsír, 96 g szénhidrát amelyből poliolok 50 g, 15,5 g rost, 3,7 g fehérje
Az egész adag lekvár átlagos felszívódó szénhidráttartalma: 46 g
100 g szilvalekvár átlagos tápértéke:
31 kcal, 0,6 g zsír, 13,7 g szénhidrát amelyből poliolok 7,1 g, 2,2 g rost, 0,5 g fehérje
100 g szilvalekvár átlagos felszívódó szénhiráttartalma: 6,6 g