Hozzávalók:
- 100 ml kókusztejszín
- 200 g víz
- 40 g Eden Premium eritrit
- csipet Eden Premium fekete só
- 1 tasak bourbon vanília aroma (5g)
- 15 g Eden Premium kölesliszt
- csipet Eden Premium kurkuma
- késhegynyi aszkorbinsav
Elkészítés:
A kölesliszten és az eritriten kívül keverjük el az összes hozzávalót és szedjünk ki egy kis tálba körülbelül 1,5 dl-t. A többiben keverjük el az eritritet és tegyük fel főni. Amikor felforrt a kis tálban keverjük össze a köles lisztet a hideg folyadékkal csomómentesre, majd öntsük a többihez és folyamatos kevergetés mellett főzzük sűrűre.
Az egész adag átlagos tápértéke:
285 kcal, 24,4 g zsír, 52,8 g szénhidrát amelyből poliolok 39,9 g, 0,6 g rost, 1 g fehérje
Az egész adag átlagos felszívódó szénhidráttartalma: 12,9 g