Ez az az étel, amit mindig is ki szerettem volna próbálni. Eredetileg burgonyával készül, ami az én diétámban sajnos nem fér bele, főleg, pürésített változatban nem. Persze, hogy addig-addig törtem a fejem, amíg kitaláltam azt a módot, ahogyan én is fogyaszthatom, ugyan így sem sokat és sűrűn, de legalább belenyaltam egy kicsit. Nekem már ez is nagy boldogság. Azért megnyugtatok mindenkit, percek alatt befalták a többiek.
HOZZÁVALÓK 4 ADAGHOZ:
- 1 csomag Eden Premium csicseriborsó tészta (200 g)
- 2 darab répa (tisztítva 205 g)
- 1 kisebb fehér húsú batáta (tisztítva 146 g)
- 1 kicsi fej vöröshagyma (tisztítva 70 g)
- 2 gerezd fokhagyma (tisztítva 14,5 g)
- 50 g Eden Premium kesudió 1-2 órára beáztatva
- 25 g Eden Premium gluténmentes sörélesztő pehely
- Himalája só
- babérlevél, feketebors
ELKÉSZÍTÉS:
Főzzük meg a tésztát, majd öblítsük át hideg vízzel. Tisztítsuk meg a zöldségeket, daraboljuk fel, majd főzzük puhára sós, borsos, babérleveles vízben. Szűrjük le, turmixoljuk össze a kesudióval, a sörélesztő pehellyel és annyi főzővízzel, hogy megfelelő állaga legyen. Keverjük össze a kifőtt tésztával.
1 adag sajtkrémes tészta átlagos tápértéke:
367 kcal, 8,9 g zsír, 34,9 g szénhidrát, 13,9 g rost,16,6 g fehérje
A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.
Jó étvágyat kívánok!