Egy újabb véletlenből kerekedett 'sikersütit' hoztam ma Nektek. Történt ugyanis, hogy zserbót készültem sütni annak hagyományos módja szerint az új Bake-Free kelt tészta lisztkeverékből, mert előző életemben egyetlen ünnep sem telhetett el zserbó nélkül. Én úgy szeretem, hogy amikor eszem szétcsúsznak a kezemben a rétegek a sok lekvártól. Tudjátok, olyan igazi "nagyis" ízűen! Finom zserbót készítettem mindig, de ezt az állagot soha nem sikerült elérnem, ezért mindig újabb és újabb recepttel próbálkoztam. Aztán jött a nagy bumm, és viszlát zserbó.
No, de majd most! - gondoltam. Annyira akartam, hogy közben teljesen félrevezettem magam a mennyiségekkel. Ugyanis 100 g lisztkeveréket kevertem csak be és szent meggyőződéssel hittem, hogy az elég lesz (ne kérdezzétek miért). Így elkezdtek forogni az agytekervényeim és ezt a kompozíciót szülték meg. Annyira cukik lettek.
Hozzávalók 12 darab süteményhez:
A tésztához:
- 100 g Bake-Free kelt tészta lisztkeverék
- fél csomag élesztő por (3,5 g)
- 1 g kókuszvirág cukor
- 1 g Eden Premium fekete só
- 25 g Eden Premium eritrit porrá őrölve
- 1 kezeletlen citrom héja
- 1 kávéskanál vanília aroma
- 100 g langyos víz
A nyújtáshoz:
- 3 g Bake-Free kelt tészta lisztkeverék
A töltelékhez:
- 155 g baracklekvár
- 55 g őrölt dió
- 25 g Eden Premium eritrit porrá őrölve
A csokimázhoz:
- 37 g mindenmentes étcsokoládé
- 20 g kókuszolaj
- 20 g Eden Premium eritrit porrá őrölve
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük össze a tészta hozzávalóit és pihentessük 15 percig meleg helyen, majd picit lisztezett felületen nyújtsuk ki 0,5 cm vastagra. Egy akkora formával, amekkora a muffinforma szaggassunk ki 24 darabot. Tegyünk a formák aljába tésztát, szurkáljuk meg villával, majd kenjük meg lekvárral, szórjuk meg diós keverékkel és tegyünk rá még egy tésztát. Szurkáljuk meg ezeket is villával. Előmelegített 180 fokos sütőben, alsó-felső sütéssel süssük meg 25 perc alatt. A csokimázhoz keverjük össze a hozzávalókat és amikor kihűltek a muffinok mártsuk bele a tetejüket és hagyjuk őket megszilárdulni.
Jó étvágyat!
1 darab sütemény átlagos tápértéke:
120 kcal, 3,8 g zsír, 27 g szénhidrát amelyből poliolok 10,1 g, 1,8 g rost, 2,2 g fehérje
1 darab sütemény átlagos felszívódó szénhidrát tartalma: 16,9 g
A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke (jelen esetben a dió és a csokoládé), ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.