Babkából sosem elég, ugye? Így gondoljuk mi is, és szerencsére jó sok kedves vásárlónk is. Például, mint Geszti Virgínia, aki elküldte nekünk az ő verzióját ebből a finom süteményből- hátha más is kedvet kap ahhoz, hogy elkészítse. Lássuk is, ő hogyan készítette:
Hozzávalók:
A tésztához:
- 200 g kelt tészta lisztkeverék
- 200 g langyos víz
- 2,5 g Eden Premium fekete só (elhagyható)
- 2,5 g Eden Premium kókuszvirág cukor
- 50 g Eden Premium porrá őrölt eritrit
- 1 tasak porélesztő (7 g)
A töltelékhez:
- bio kakaópor
- vaníliás fehérjepor
- natúr skyr joghurt
Elkészítés:
Keverjük össze a tészta hozzávalóit és lefedve meleg helyen kelesszük meg 60 perc alatt. Nyújtsuk ki , kenjük meg a töltelékkel, majd tekerjük fel. Letakarva pihentessük 10 percig. Hosszában vágjuk ketté a hengert, fordítsuk a vágott oldalukkal felfelé és tekerjük össze a két szálat. Szilikonos sütőpapírral bélelt formában, előmelegített 210 fokos sütőben süssük 10 percig, majd további 30 percig 180 fokon végig alsó-felső sütéssel.