HOZZÁVALÓK:
A sütihez:
- 250 g Bake-Free piskóta-muffin lisztkeverék + 3 g az áfonyák forgatásához
- 125 g Eden Premium eritrit
- csipet Eden Premium fekete só (csak a tojásos ízvilág kedvéért, kihagyható)
- fél csomag sütőpor
- 80 g szobahőmérsékletű, cukormentes kókuszjoghurt (ne legyen hideg!)
- 1 evőkanál vanília aroma, vagy pici őrlemény
- 250 g szobahőmérsékletű víz
- 120 g friss áfonya
A díszítéshez:
- cukormentes kókuszjoghurt
- friss áfonya
ELKÉSZÍTÉS:
A sütihez az áfonyán kívül keverjük össze a hozzávalókat (először nemük szerint), majd kanalazzuk egy szilikonos sütőpapírral bélelt, vékony falú formába (24x24 cm). Az áfonyákat forgassuk meg a lisztben és szórjuk a tésztára. Előmelegített 180 fokos sütőben 30 perc alatt süssük készre alsó-felső sütéssel. Rácson hagyjuk kihűlni, majd vágjuk 16 darab egyforma szeletre. Csorgassuk meg kókuszjoghurttal és díszítsük friss áfonyával.
1 darab áfonyás szelet átlagos tápértéke díszítés (joghurt és áfonya) nélkül:
62 kcal, 0,8 g zsír, 19,4 g szénhidrát amelyből poliolok 7,8 g, 1,6 g rost, 1,6 g fehérje
1 darab áfonyás szelet átlagos felszívódó szénhidráttartalma díszítés (joghurt és áfonya) nélkül:
11,6 g