Azt vettem észre, hogy szeretitek a pogácsa recepteket, így az új Bake-Free szénhidrátcsökkentett arany kenyér lisztkeverékből is készítettem egy gyors, sütőporos, répás (mert az még pont nem volt) változatot. Isteni finom lett, akárcsak a többi (sütőtökös, édesburgonyás, juhtúrós és káposztás). Így, hogy most itt van a jó idő, külön nagy öröm volt készíteni.
"Végre kisütött a nap is,
ehetsz pogácsát velünk Te is.
Ebben a tésztában kevés a szénhidrát,
megsúgtam a Bake-Free liszt titkát.
Benne a répa oly remek,
a nyuszi is csak ezért eped.
Itt ez a finom eledel,
mellyel mentesen sem éhezel."
Hozzávalók:
- 120 g Bake-Free szénhidrátcsökkentett arany kenyér lisztkeverék + 20 g a nyújtáshoz
- 80 g meleg víz
- 6 g Himalája só
- 110 g répa (tisztítva mérve)
- kis darabka gyömbér (7 g)
- negyed csomag sütőpor (3 g)
- feketebors, fokhagyma granulátum ízlés szerint
Elkészítés:
Főzzük meg a répát, majd késes aprítóban dolgozzuk nagyjából pépesre (nem kell teljesen). A gyömbért reszeljük le és keverjük össze az összes hozzávalót. Pihentessük 10-15 percig, majd enyhén lisztezett felületen nyújtsuk 1 cm vékonyságúra. Irdaljuk be és szaggassuk ki az összes tésztát (én 5,5 cm átmérőjű szaggatót használtam) és tegyük szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire. Előmelegített 210 fokos sütőben süssük készre 20 perc alatt alsó-felső sütéssel. Nekem 11 darab lett.
40 kcal, 0,4 g zsír, 6,2 g szénhidrát, 2,9 g rost, 1,5 g fehérje